Doulabegeleiding

Hoe verloopt de doula-begeleiding?

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We inventariseren wat jullie wensen zijn, en ik geef informatie over wat ik kan betekenen voor jullie. Het is een oriënterend gesprek om te zien of het tussen ons klikt. In deze belangrijke periode en tijdens dit intensieve traject vind ik het belangrijk dat jullie je prettig voelen bij me.

De doula-begeleiding bestaat uit een aantal (meestal drie) gesprekken tijdens de zwangerschap. Daarnaast ben ik het vaste gezicht tijdens de gehele bevalling. In de kraamtijd kom ik langs om deze periode samen af te sluiten.

Flexibiliteit is maatgevend. Zo kunnen jullie voor meer gesprekken kiezen. Maar ik kan ook een zwangerschapsmassage geven, of meegaan naar een controle bij de verloskundige of gynaecoloog.

Contact tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap vindt een aantal gesprekken met jullie plaats. In deze gesprekken komt van alles aan bod.
Voorbeelden?

  • Hoe zie je je bevalling?
  • Ben je ergens bang voor?
  • Zijn er eerdere ervaringen die meespelen?
  • Zijn er speciale wensen?
  • Hoe kan je partner je ondersteunen, wat verwachten jullie van elkaar?
  • Hoe maken we een geboorteplan?

De Geboorte

Vanaf 38 weken ben ik oproepbaar. Zodra de bevalling zich aankondigt, ben ik er klaar voor om naar jullie toe te komen. Jullie bepalen op welk moment dat precies is. Tijdens de hele bevalling blijf ik erbij, tot een paar uurtjes na de geboorte.

Afhankelijk van jullie wensen help ik met het opvangen van de weeën, ik stel gerust en moedig aan. Ook kan ik de partner helpen om de aanstaande moeder te ondersteunen. Maar misschien speel ik slechts een rol op de achtergrond. De continuïteit van mijn aanwezigheid tijdens deze bijzondere uren zorgt voor rust. En juist rust en vertrouwen maken een bevalling tot een intense en mooie ervaring.

Neem contact op

Zowel voor de zwangerschapscursus als voor de doula-begeleiding geldt dat flexibiliteit mijn leidraad is. Jullie vragen en wensen, jouw situatie vormen de basis voor het contact. Een contact waarin ik jullie wegwijs maak, waarin ik probeer al jullie vragen te beantwoorden. En waar ik, als doula, op dat bijzondere moment van de geboorte erbij mag zijn. Ik realiseer me telkens weer hoe buitengewoon dat is!

Contact opnemen

Contact opnemen